Gov Walz: «Το τέλος του COVID είναι εκεί έξω» με το εμβόλιο Rollout Πιθανό την επόμενη εβδομάδα

ST. PAUL, Minn.- Μινεσότα Κυβερνήτης Tim Walz παρουσίασε το σχέδιο της πολιτείας για να πάρει Minnesotans εμβολιαστεί κατά coronavirus, μερικά από τις επόμενες εβδομάδες.

“Αυτή η μέρα είναι αληθινή, συμβαίνει, είναι πραγματικά εδώ. Στη Μινεσότα, είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», δήλωσε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. “Είμαστε στο κατώφλι της έναρξης αυτής.”

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας μινεσότα η FDA έχει οριστεί να εγκρίνει ένα εμβόλιο από την Pfizer το συντομότερο την Πέμπτη, και στη συνέχεια ένα από Moderna μια εβδομάδα αργότερα.

Εάν εγκριθεί, το κράτος θα λάβει 46.800 πυροβολισμούς από την Pfizer μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Τα εμβόλια της Moderna θα φέρουν το σύνολο και από τις δύο εταιρείες σε 183.400 μέχρι το τέλος του έτους.

“Ξέρω ότι είστε όλοι εκεί έξω και κάνετε τα μαθηματικά αυτή τη στιγμή. 183.000 δεν είναι 5.695.000 σαν τους ανθρώπους εδώ στη Μινεσότα. Όχι», είπε ο Κυβερνήτης. “Αλλά απευθύνεται ειδικά στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους πιο ευάλωτους ενήλικες στη μακροχρόνια περίθαλψη.”

Το εμβόλιο θα βγει σε φάσεις με βάση την προτεραιότητα.

Η ίδια η πρώτη φάση χωρίζεται σε ομάδες που συνιστώνται από το CDC: Α) Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των κατοίκων μακροχρόνιας περίθαλψης, Β) Βασικοί εργαζόμενοι όπως η αστυνομία και οι πυροσβέστες και Γ) Ενήλικες 65 + και εκείνων με υψηλού κινδύνου ιατρικές παθήσεις.

“Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου, καθώς και ότι αυτό θα συνεχίσει να ανοίξει ως περισσότερο εμβόλιο γίνεται διαθέσιμο,” δήλωσε ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΉς ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΏΝ Ασθενειών MDH Kris Ehresmann.

Το εμβόλιο της Pfizer θα αποθηκευτεί σε ειδικές ψυκτικές μονάδες αποθήκευσης σε 25 ιατρικούς κόμβους σε όλη την πολιτεία, για να διατηρηθεί στην απαιτούμενη θερμοκρασία των -80 βαθμών Κελσίου.

Όσο για το εμβόλιο Moderna, η θερμοκρασία δεν είναι ένα θέμα. Θα πήγαινε κατευθείαν στους εμβολιασμούς. “Φροντίζουμε να έχουμε διάφορους τύπους παρόχων. Έτσι, οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, εξετάζουμε τόσο κλινικές όσο και νοσοκομειακές ρυθμίσεις”, δήλωσε ο Ehresmann.

Duluth Δήμαρχος Emily Larson είπε όταν έρθει η ώρα, οραματίζεται την πόλη θα παρέχει το φάρμακο σε πολλούς από τους χώρους που χρησιμοποιούνται ήδη για τη δοκιμή. “Η οποία είναι στο DECC και επίσης οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το πάρει στις κλινικές τους και οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το πάρει μέσω των σταθμών δοκιμών νοσοκομείο,” είπε.

“Έτσι, μια ποικιλία τρόπων που είναι αποτελεσματικοί ότι οι άνθρωποι μπορούν να φιλτραριστούν το είδος τους μέσω για τους παράγοντες κινδύνου τους,” είπε ο Larson.

Αλλά πριν από όλα αυτά, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έρχονται πρώτοι.

Στο πιεστήριο του Κυβερνήτη, ένας παιδίατρος εξήγησε γιατί ο εμβολιασμός των γιατρών, των νοσοκόμων και άλλων στην πρώτη γραμμή ανακουφίζει το βάρος τους από τη φροντίδα των ανθρώπων.

“Με την εστίαση στο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης είμαστε σε θέση να έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα,” Ο Δρ Jill Amsberry είπε. “Η προστασία του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης θα διατηρήσει επίσης την ικανότητα υγειονομικής περίθαλψης.”

Ενώ οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι οι ημερομηνίες μπορεί να αλλάξουν λίγο ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα πάει η έγκριση και η διανομή, τόνισαν ότι το ευρύ κοινό δεν θα πάρει πλάνα μέχρι το 2021.

Εν τω μεταξύ, κυβερνήτης Walz υπενθύμισε στους ανθρώπους ένα εμβόλιο (ή τα νέα του κάθε) δεν θα σταματήσει την πανδημία εν μία νυκτί. Μάσκα φορώντας, κοινωνική αποστασιοποίηση, και όλες οι προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές θα εξακολουθούν να παραμένουν σημαντικές.

“Το εμβόλιο είναι μια μάνικα πυρκαγιάς και είναι μια αρκετά καταριέται μεγάλο, αλλά ακόμη και σε ότι η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που είναι δύσκολο να το σβήσει,” είπε ο κυβερνήτης. “Η δουλειά μας μπορεί να είναι να συρρικνώσουμε τη φωτιά με το να μην την βγάλουμε για να εξαπλωθεί και το εμβόλιο θα μας βοηθήσει να την σβήσουμε”.

Αλλά, αυτός και η ομάδα του MDH είπε, είναι σίγουρα το φως στο τέλος του τούνελ.

“Το τέλος του COVID είναι εκεί έξω. Θα χρειαστεί λίγη υπομονή”, δήλωσε ο Γουόλζ ολοκληρώνοντας την ομιλία του. “Μα Μινεσότα, έχετε φτάσει ως εδώ.”

 

Προτεινόμενα άρθρα

Αφήστε μια απάντηση